Ønsker dere alle en fin 17.mai

Til alle som leser dette og til dere som ikke gjør det. Ønsker dere en finfin 17. mai og husk: det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær. Selv er jeg av de som stiller i dårlige klær i dag. Uniform i mitt hjerte. Syng nasjonalsangen med all deres kraft og sving flagget til du blir helt gåen i armen. En dag for å feire det flotte landet vårt er så altfor lite, så da må vi feire som bare vi kan. Sender dere alle en virtuell 17.maicakepops og later som om jeg får lykkeønskninger til eksamen tilbake og da er vi vel alle fornøyd?

1.Ja, vi elsker dette landet, som det stiger frem furet, vejrbidt over vandet, med de tusen hjem. Elsker, elsker det og tænker på vor far og mor og den saganat, som sænker drømme på vår jord. 2. Dette landet Harald bjærged med sin kæmperad, dette landet Håkon værged, medens Øjvind kvad; Olav på det land har malet korset med sitt blod, fra dets høye Sverre talet Roma midt imod. 3. Bønder sine økser brynte, hvor en hær drog frem; Tordenskjold langs kysten lynte, så den lystes hjem. Kvinner selv stod op og strede som de vare mænd; andre kunde bare græde; men det kom igen! 4. Vistnok var vi ikke mange; men vi strak dog til, da vi prøvdes nogle gange, og det stod på spil; ti vi heller landet brænte, end det kom til fald; husker bare, hvad som hændte ned på Fredrikshald! 5. Hårde tider har vi døjet, blev tilsidst forstødt; men i værste nød blåøjet frihed ble oss født. Det gav faderkraft at bære hungersnød og krig, det gav døden selv sin ære – og det gav forlig. 6. Fienden sit våben kasted, op visiret fór, vi med undren mod ham hasted; ti han var vår bror. Drevne frem påstand av skammen gik vi søderpå; nu vi står tre brødre sammen, og skal sådan stå! 7. Norske mand i hus og hytte, tak din store Gud! landet vilde han beskytte, skønt det mørkt så ud. Alt, hvad fædrene har kæmpet, mødrene har grædt, har den Herre stille læmpet, så vi vant vår ret. 8. Ja, vi elsker dette landet, som det stiger frem furet, vejrbitt over vandet, med de tusen hjem. Og som fædres kamp har hævet det af nød til sejr, også vi, når det blir krævet, for dets fred slår lejr.

Strofe (eller vers som jeg fortsatt sier) nummer 1 og 7 er de viktigste. Noen kjører på med tre vers og da er det 1, 7 og 8.

En kommentar til “Ønsker dere alle en fin 17.mai

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.