American Summer, vol. I

Første dag av ferien satte jeg meg på fly til København, og så videre til Washington D.C. Fremme i D.C. møtte jeg Endre og Bruna som jobber i SignLab med meg, og som også skulle være med på Summer Residency Program på Gallaudet University.

Etter at jeg fikk lagt fra meg kofferten der vi bodde så dro vi på Mozzeria, som er et pizzasted som er eid og drevet av døve. Alle som jobbet der brukte tegnspråk, og det samme ville være tilfelle på Gallaudet, så her måtte jeg bare innstille hjernen min på amerikansk tegnspråk for de neste ukene. Etter Mozzeria var det «hjem» og sove litt for å komme i riktig tidssone i hjernen min også.

Dag 2 dro vi på campus, for litt sightseeing for min del og jeg skulle skaffe meg student ID. De andre to hadde allerede vært to uker på session A, mens jeg bare var med på session B som skulle begynne nå. Jeg har vært så vidt på campus for mange år siden, men husket ikke så mye og det er greit å gjøre seg litt mer kjent når man skal tilbringe mye tid der i et par uker.

Etter det, så var det sightseeing i resten av byen, eller hvert fall en liten del av den. Først tok vi en lunsj på Starbucks Signing Store, hvor alle de ansatte brukte tegnspråk. I tillegg til disse to tegnspråklige stedene var det tydelig i andre butikker at de var vant med døve og tegnspråk. Flere ansatte kunne enkle tegn og bokstaver, eller var visuelle i det de sa. Veldig gøy å se!

Etter lunsj ruslet vi til Capitol Hill, og videre langs National Mall til Lincoln Memorial. Jeg kunne huske Capitol fra tidligere besøk til D.C., men hvis jeg har besøkt National Mall før, så var det helt borte fra minnene mine. Var i hvert fall gøy å se dette området som man så mange ganger har sett på TV og film.

Dag 3 var Juneteenth, så Bruna og jeg dro på en markering på Black Lives Matter Plaza, og så en lunsj på Cheesecake Factory, som er en amerikansk ting som man har hørt om og derfor bare må prøve.

På ettermiddagen dro vi på Smithsonian National Air and Space Museum. Så gøy! Det er ganske mye forskjellig der, og vi hadde begrenset tid før museet stengte, så jeg gikk rett til romfartsdelen av museet. Jeg vet jo at mennesker har vært på månen, men å lese om menneskene og se alle disse tingene som faktisk har vært på månen er alltid like absurd for meg.

Det var de første dagene i D.C., hvor vi stort sett var turister. Dag 4 vil være første dag på skolen, men det skal jeg fortelle om i neste innlegg.

English summary for my American friends:
My first weekend in D.C. included a trip to Mozzeria, campus (DPS for my student ID), Starbucks Signing Store, National Mall, Lincoln Memorial, Black Lives Matter Plaza, Cheesecake Factory, and Smithsonian National Air and Space Museum. In other words – we were tourists. In my next post, I will tell you about my first week at Gallaudet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.