Utforsk Oslo: Økern

Da jeg flyttet til Oslo hadde jeg en plan om å utforske byen og bli ordentlig kjent med den. Jeg skulle finne alle de fine stedene og forelske meg i byen. Hvis jeg først skulle bo her, så måtte jeg gjøre en innsats for å like byen også. Oslo har liksom aldri kommet med på lista over steder jeg liker i Norge. Spol fremover fire år, og jeg vet ikke hva bydelene i Oslo heter eller hvor Groruddalen begynner. Ligger Veitvet og Tveita i nærheten av hverandre, og hvor er egentlig denne «marka» som alle snakker om? Hvilken t-banelinje går til der jeg bor, og hvor går alle de andre linjene hen?

Akkurat det med hvilken t-banelinje som går til der jeg bor har jeg lært meg da. Nesten. Jeg husker det 9 av 10 ganger. Jeg har lært meg hva endestasjonene heter, må bare huske linjenummer litt bedre.

Uansett, det er en ting som heter «bedre sent enn aldri», og jeg satser på at det gjelder også for det å bli kjent med byen min. Til min unnskyldning så kom den koronaen litt brått på og ødela alle mine planer, og så kom jeg aldri i gang igjen etter.

Utforsket Hovedøya i sommer, og nå stod Økern for tur. Jeg kan fremdeles ikke plassere det med full sikkerhet på et kart uten stedsnavn, men jeg kan beskrive hva det ligger i nærheten av og jeg kan ta t-banen dit og tilbake igjen (nesten) uten problemer. Jeg tok muligens litt feil når jeg skulle hjem igjen, for alle banene går visst ikke dit jeg vil av seg selv.

Grunnen til at jeg valgte Økern først er fordi de har kunstinstallasjon med lys som egentlig bare skulle være frem til i sommer, men så at den var fremdeles i drift. Hadde egentlig lyst til å dra ettermiddag/kveld for å få litt skumring og litt mer effekt av installasjonen. Men jeg har angst nok bare ved å være utendørs, og mørke i tillegg er mer enn jeg klarer enkelte dager, så i stedet tok jeg når det var så mye sol som mulig den dagen.

Men kunstinstallasjonen TILLIT av Lars Ramberg var heldigvis synlig i dagslys også. Det er da i det gamle Økernsenteret som bare står tomt, og han har fått bruke bygget til ulike prosjekter. Senteret ligger rett ved t-banen, så var ingen fare for å ikke finne det så det var litt fint.

Etter å ha forsikret meg om at senteret lå akkurat der som google maps sa at det var så var det en bitteliten sightseeing. Med bitteliten så mener jeg egentlig bare strake veien til Økern Portal. Der har de noen ulike spisesteder, og en flott takhage. Takhagen er jo hovedgrunnen til å dra dit tenker nå jeg da. Det var gode muligheter for å sitte ned med en bok, det var en liten vandring med natursti gjennom planter og trehytter, det var en løpebane og noen treningsapparater, og flott utsikt. Altså mye bedre enn jeg forventet å få når jeg tok heisen opp.

Det var min lille ekspedisjon ut i byen. Nå som vi går inn i mørketiden så er det ikke sikkert det blir så mye utforsking med det første, men forhåpentligvis så er dette ikke slutten på mitt lille bli-kjent-prosjekt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.