Morten Krogvold

Da er workshopen vår med Morten Krogvold ferdig. Tenkte jeg skulle oppsummere litt av det vi har gjort. Han kom på onsdag, først snakket han masse om forskjellige temaer som fikk alle av oss til å tenke litt ekstra på våre egne liv og fremtiden. Så fikk vi to oppgaver som skulle leveres fredag morgen. Den ene var en portrettoppgave hvor vi skulle ta kontakt med et fremmed menneske og ta bilde av de. Det vil si banke på dører og spørre om vi kan ta bilde av de i stua eller noe. Den andre oppgaven var frioppgave, da kunne vi ta bilde av hva som helst.

Onsdag kveld var det åpning av utstillingen «Ordet blir bilder». Dere kan forøvrig se en 360 graders visning av hovedrommet på galleriet her . Også var det bare å begynne med oppgavene, i forbindelse med workshopen hadde vi tilgang på studio og mørkerom 24 timer i døgnet, så det ble booket utover de sene nattetimer også. Jeg tok første shoot til frioppgaven min tidlig på kvelden.

Torsdag så var det nytt foredrag med Krogvold. Om komposisjon, farger, fotografer, lys osv. Bare avbrutt av middag og små pauser innemellom. I en av disse småpausene tok jeg mot til meg og spurte om han kunne signere boken min (Har en av Ansikt til Ansikt bøkene hans) og det kunne han jo selvfølgelig.

morten krogvold 008

Torsdag kveld dro jeg til Flisa for å finne noen fremmede mennesker. Det var det jeg gruet meg aller mest til og tror det skinte i gjennom når jeg ringte på dørene til folk, fikk i hvert fall noen nei. Det styrket ikke akkurat selvtilliten, men endelig fikk jeg et ja (heldigvis). Resten av kvelden gikk med til redigering, og jeg konkluderte med at jeg ikke var så fornøyd med frioppgaven min så jeg booket studio tidlig fredag morgen. Natt til fredag ble det ikke så mye søvn for jeg sa ja til å stå modell for Liv
og vi var ikke ferdig i studio før halv 2 og jeg skulle opp igjen for å ta bilder tidlig.

Foredraget på fredag begynte med at han fortalte litt om sin egen karriere, viste bilder han hadde tatt gjennom årene og noen videoer fra andre workshoper han hadde hatt. Så var det tid for oss til å bildene våre. Morten Krogvold er en direkte og ærlig fyr og ville jo at vi skulle lære mest mulig så han sier rett ut hva som er feil med bilde og det som er bra (hvis det er  noe). Så vi var nervøse for å si det mildt. Han påpekte feil etter feil og noe bra også var det min tur. Og vet du hva; han likte bildet mitt! Han synes lyssettingen min var fenomenal og at det var det proffeste han hadde sett så langt! Oh my. Jeg holdte på å besvime av glede. Han brukte mitt bilde som referanse når han kommenterte lyset på andre sine bilder. Helt på slutten sa han at jeg var den beste av alle til å lyssette. Innen da hadde jeg begynt å bli litt flau for alle gangene han referte til bildet mitt, men jeg er kjempefornøyd. Eneste som trakk ned bildet mitt var at jeg hadde skrift i ansiktet til modellen. Var jo frioppgaven min så jeg ville at det skulle være  mer enn bare et portrett. Men hadde jeg latt være hadde bildet vært helt vanvittig i følge Morten Krogvold. Jeg ble så glad at jeg måtte ringe mamma og fortelle om det. Tror jeg fortsatt er litt gira. Men skal stoppe og fortelle om bildet nå før jeg tar helt av.

I en annen pause så dro jeg med meg Line for å spørre om vi kunne ta bilde sammen med han og selvfølgelig kunne vi det også.

morten krogvold 002 - Kopi

Helt til slutt så skulle han dele ut premie til den mest lovende kandidaten, nemlig Magnus og gjett hva han fikk?! Han fikk plass på Morten Krogvold sin workshop i Vågå. Det er helt amazing.

Siden jeg er så glad for bildet mitt så må jeg jo bare vise det til alle sammen. Også skal jeg dempe egoet mitt.

IngridStrand_Frioppgave01

2 kommentarer til “Morten Krogvold

  1. Aud

    Høyres ut som de har hatt spennande og inspirerande dagar. Så moro med god tilbakemelding frå sjølvaste Morten Krogvold. Flott bilde! Stolt av deg:)

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.