Greit å vite.

Noen av dere så kanskje blogginnlegget til Benedikte som jeg delte på Facebook i går? Eventuelt kan det leses her .

Jeg synes uansett at dette var et viktig tema, spesielt likte jeg videoen til Briskeby som lå nederst i innlegget. Så godt at jeg legger den ut her også;

Og til alle dere som opp gjennom årene har spurt meg «hvor godt/dårlig hører du egentlig?» Mitt svar; «veldig dårlig» er jo ikke så forklarende så tenkte at siden de forklarer hva audiogram er så kunne jeg legge ved mitt og for de av dere som skjønte noe av det så har dere da forstått litt mer.

Legger ved utdraget fra videoen om audiogram så dere kan se den biten en gang til først;

(Den streken som pila tegner ganske høyt oppe på audiogrammet er sånn folk flest hører (sånn cirka)). Mitt audiogram ser slik ut;

095

Prøvde å tegne det ene audiogrammet mitt inn i forklaringen til «eksperten», og det ser da sånn ut;

mitt audiogram i forhold til tale og normal hørsel

Det røde som er tegnet inn i audiogrammet (Paint <3) er da min hørsel på det «gode» øret. Der det ikke er rødt skal det ikke være noe heller. Det betyr at de ikke har fått samlet inn nok data til å vise hvor det ligger som egentlig betyr at jeg ikke hører noe på den frekvensen.

Som dere ser så er jeg bare så vidt innenfor taleområdet på den ene frekvensen (hertz), så neste gang jeg sier «hæ?» eller «kan du gjenta det?» så husk at jeg egentlig ikke hører deg og gjenta det en gang til for meg. Vær så snill?

Det andre øret er ikke innenfor i det hele tatt så det snakker vi ikke om… neida… Jeg har jo høreapparater, som er mine venner i nøden. Lifesavers. Hvis dere har spørsmål til dette eller noe annet innenfor det temaet så bare spør. Jeg elsker at folk spør om sånne ting. Helt til sist, jeg er ikke ute etter å bli synes synd på eller medlidenhet så den kan dere spare til noen andre som trenger det mer. Takk.

Og aller helt til sist; sjekk hørselen din i blant! Spesielt dere som sitter med ørepropper eller headset hele tiden; jeg kjenner et par av dere også.

2 kommentarer til “Greit å vite.

  1. mari

    Jeg synes det er kjempe spennede:)) du er jo som alle andre:)) husker beate prata om dette i klassen :)) kjente meg litt truffet på headset greia:p høhø.

    Svar
  2. Tone

    Du tar opp et veldig viktig tema. Som hørende er det ikke lett å skjønne akkurat hvordan det er å leve med det du lever med hver dag. Jeg vil så gjerne forstå hvordan det er og jeg prøver å tenke over det er, men det blir ikke det samme. Jeg synes at dette innlegget var til hjelp, og at videoen var informativ og lærerik.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.