2013 i spørsmål

Gjorde du noe i 2013 som du aldri har gjort før?

Jeg møtte Morten Krogvold, dro til India, var på fotofestivalen Nordic Light, flyttet til Bergen, startet på lærerutdanning, hadde praksis, og en del ting i Bergen som jeg ikke hadde gjort før som å dra på teateret og være på ByNatt.

Hvilke land besøkte du?

India! Brukte en del av sparepengene mine, men var så verdt det!

Hva var din største fremgang i 2013?

Lærte enda mer om foto og føler at jeg har funnet ut hva slags bilder jeg liker å ta. Har også funnet mer av meg selv (om det gir mening) – en av de fine tingene med å gå på fhs.

Det beste kjøpet?

Indiaturen.

Gjorde noe deg oppriktig glad? 

Skal ikke så mye for å gjøre meg glad så en hel del gjorde meg glad.

Var det noe som gjorde deg trist?

Når jeg kom hjem fra India var jeg fullstendig utslitt og var kanskje litt trist, men ikke sånn lei-meg trist da. Men var lei-meg-trist når Nelson Mandela døde, da tok jeg på meg Nelson Mandela trøya jeg kjøpte da vi var i Sør-Afrika og gråt litt mens jeg leste artikler om ham på de ulike nettavisene.

Hvilke sanger vil alltid minne deg om 2013?

Pleier ikke å bli minnet om et spesielt år når jeg hører på musikk, men kanskje Gangnam Style siden den var en greie mens jeg gikk på Bjerkely. Og så Avenged Sevenfold og Sick Puppies for de har jeg hørt mye på i sommer og høst.

 

Var det et bedre eller et verre år enn før?

Bedre kanskje. Bjerkelyåret var en fin opplevelse og følte at jeg hadde funnet min plass i forhold til å gå juss og samfunnsfag på HiBu.

Hva skulle du ønske at du hadde gjort mer?

Bakt mer kaker når jeg var hjemme.

IMG_9889

Hva skulle du ønske at du hadde gjort mindre av?

Ikke noe, tror jeg.

Ble du forelsket i år?

Nei, men har fått en crush på Castiel da. Begynte å se på Supernatural nemlig, og Castiel er så skjønn når han prøver å skjønne menneskene og hvor forvirret han blir av å gjøre opprør mot de andre englene.

Favorittprogram på TV?

Ser ikke på TV da, men har sett litt forskjellig på Netflix. Blant annet Pretty Little Liars, Bones og Supernatural da.

Årets beste film?

Som ikke er en del av en serie med filmer så vil jeg kanskje si White House Down. En god blanding av alt jeg liker.

Årets fineste bok?

Har ikke lest så mange nye bøker i år så må si Beautiful creatures (serien under ett)

Fikk du noe du ønsket deg? 

Masse! Hele julaften var som en stor oppfylling av ønskelisten.

Hva gjorde du på fødselsdagen din?

Ikke så mye. Var hjemme og grillet med familien.

Hva ville gjort året ditt bedre?

Er fornøyd med året som det var egentlig.

Hva gjorde at du hadde bra? 

Bjerkely, venner, familie, kameraet mitt, filmer, Bergen, sjokolade etc.

Savner du noe fra 2013 som du vil ha i 2014?

Savner ikke så mye, men skal nok jobbe med å spare opp igjen de tusenlappene som forsvant inn i flybilletter og sånt til India. Så kan vel si en litt mer full sparekonto.

Hvilken kjendis var du mest forelsket i?

Som nevnt over Castiel (Misha Collins) og Ian Somerhalder

Hvem savnet du?

Vennene mine som ikke bor i Bergen. Og familien min da.

De beste nye folkene du møtte?

Guro, som jeg går sammen med på lærerutdanningen.

Høyeste ønske akkurat nå?

At det skjer noe med klimaet, med den store økningen av ekstremvær og værforandringer (typ ingen snø i desember) så håper jeg at folk innser alvoret og at det blir satt på dagsordenen. Anbefaler også folk å bli faddere i WWF, f.eks isbjørnfadder som jeg er.

Det litt mer egoistiske ønsket er at 2014 skal bli et bra år for meg og mine. At vi skal være relativt friske og ha muligheten til å gjøre ting vi har lyst til og kan glede oss over.

(Som en siste moralpreken fra 2013 – bare litt sent, så vil jeg at folk skal innse hvor godt de har det. Vi har tak over hodet, mat på bordet og valgfriheten til å studere det vi vil/jobbe med det vi vil, vi er forhåpentligvis friske, vi eier mer enn ti ting etc. Jeg har vært i India og sett folk som bor på 1 kvadratmeter, og det kvadratmeteret befant seg på fortauet. Da vi gikk ut av porten der vi bodde i India risikerte vi å tråkke på noen som sov, eller i “vaskemaskinen” deres som var en bøtte med vann, men likevel så virket det som de var mer fornøyde med livet enn det vi var. Så håper at folk vil gjøre en liten innsats for å sette pris på ting, ta en uke i blant hvor dere ikke skal klage på en eneste ting, ikke været, ikke veiene, ikke prisene, ikke de dårlige programmene på TV, ikke på kollektivtrafikken, ikke på det “manglende” utvalget i klesskapet etc.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.