Jordbærpai

Paibunn:

Ca. 3,5 dl hvetemel
175 gr smør
1 teskje bakepulver
1 dl sukker
2 eggeplommer

Du kan ha alt i food processor, men jeg liker å gjøre det for hånd. Da smuldrer du mel og smør sammen, og så tilsetter du resten til en passe deig. Du kan tilpasse ved å tilsette litt mel ved behov. Greit å la deigen hvile litt i kjøleskapet før du går videre til neste steg.

I mens kan du ta en pakke med jordbærgelépulver og tilberede den etter oppskriften på pakken. Det vil si å koke opp 5 dl vann, og så tilsette pulveret og røre til pulveret er oppløst. Sett kjelen til side for avkjøling.

Så skal deigen i en paiform. Du kan trykke den ut direkte i formen hvis du synes det er best. Jeg liker å legge deigen mellom to lag med plastfolie og så kjevle den ut. Det gjør deigen lett å jobbe med, samt at paibunnen blir jevn og fin. Ta så av det øverste laget med plastfolie og så vipp den over paiformen og trykk den lett ned langs kanten før du drar av laget med plastfolie. Ta av det som går over kanten på formen. Du kan trykke det ned i bunnen, eller bare spise det. Jeg har noen små former, så lagde en minipaibunn som jeg etter steking knuste litt og spiste sammen med jordbærsyltetøy.

Legg en aluminiumsfolieremse langs kanten på formen, dette er for at kantene ikke skal krympe under steking og for at de ikke skal bli for stekt. Du fjerner remsen etter ca. 10 minutter med steking.

Stek bunnen på 200 grader midt i ovnen. Den skal stekes i ca. 15 minutter (husk å fjerne aluminiumen etter ca. 10 minutter). Etter steking lar du bunnen avkjøles.

Nå kan du sette geleén i kjøleskapet, og rør i den innimellom. Når den begynner å tykne og ikke er så flytende lenger er den klar, så hold litt øye med den.

Når paibunnen er avkjølt tar du i vaniljekrem (f.eks. 1 pakke Piano vaniljekrem) og fordeler det jevnt utover bunnen. Skjær opp jordbær og ha oppå kremen. Når geléen har blitt tykk så bruker du en spiseskje til å øse geléen utover paien. La paien stå i kjøleskapet til geléen har stivnet, og så er det bare å servere.

Paien før jeg har på gelé
Da er paien klar med gelé

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.