Rullebrød

Her kommer endelig bilder og oppskrift til rullebrødet jeg bakte for en stund siden. For å lage deigen trenger du følgende:

Ca. 1 kg hvetemel
6 1/4 dl lunkent vann
Ca. 1/2 pose tørrgjær (evt. 30 gram fersk gjær)
2 spiseskjeer sukker
2 spiseskjeer salt

Bland mesteparten av melet sammen med det tørre i en kjøkkenmaskin. Tilsett så vann, og elt sammen til en deig. Tilsett mer mel etter behov. La kjøkkenmaskinen jobbe en stund så du får aktivert glutenet i deigen. Når deigen er fin og spenstig setter du deigen til heving i en halvtimes tid.

Rullebrød deig

Mens deigen hever bør du gjøre klart en arbeidsflate. Deigen skal etter hvert kjevles ut til ca. 1 meters lengde, så du trenger litt plass. Du kan også gjør klart fyllet som skal inni brødet. Du trenger ca. 8 hardkokte egg, et lite glass med soltørka tomater som du skjærer opp i strimler, en pakke (ca. 10 skiver) parmaskinke, eller Strandaskinke som jeg brukte, revet ost og litt basilikum. Du kan også ha i oliven, men jeg droppet det siden jeg ikke er så fan.

Rullebrød innhold

Når deigen er ferdig hevet kjevler du den ut på en melet overflate til et langt rektangel. Ca. en centimeter tjukt, 1 meter langt og 18-20 centimeter bredt. Pass på at den ikke setter seg fast i underlaget, for da kan det bli vanskelig å rulle det sammen og flytte det over til stekeplaten.

Midt på leiven legger du skinke, ost, tomat, egg og basilikum (og evt. oliven). Ta også på bittelitt olivenolje, salt og pepper. Rull det sammen og pass på at skjøtene blir trykket godt sammen. Du kan så snurre brødet sammen til en smultringlignende form, evt. en spiralform på et stekebrett med bakepapir på. La det gjerne stå og heve en liten stund før du steker det.

Rullebrød med fyll Rullebrød remse

Stek brødet på 180 grader i ca. 35 minutter til det er gyllent. Så er det bare å dele opp i passe stykker og spise i vei. Nam!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.