2020 – What to do?

Har jo allerede gitt dere et par lister i år, men dette er den første som faktisk handler om i år.
Som vanlig har jeg laget meg en liste med mange ting jeg har lyst å gjøre i løpet av året, noen små og noen store ting. Noe er mer viktig enn andre ting og noe er det ikke så farlig om jeg ikke får gjort. Noen tar noen minutter eller en liten time, mens andre er en prosess over dager, uker eller måneder. Foreløpig har jeg hvert ganske fleksibel med listen min og skrevet opp ting etter som jeg kommer på de og ikke kuttet vekk så mye, men skal nå prøve å sortere det inn i en slags liste for dere og meg selv. Er 40 – førti – mål, så buckle up.

Bøker og lesing

Lese 26 bøker
Hvilket ikke er så mye hvis du sammenligner med 2019, men tror at det vil være et godt mål for 2020. Skal jo gjøre litt andre ting også.

Lese 5 bøker fra boktralla.
Jeg har en tralle med bøker jeg ikke har lest, og noen har vært på den en stund, så dette er bare for å motivere meg til å lese akkurat de, og ikke bare bøker jeg har lest før.

Lese 10 bøker om tegnspråk og/eller døve/tunghørte.
Har en del bøker om dette temaet fordi det er noe jeg har lyst til å lære mer om, men av en eller annen grunn så har ikke min versjon av fredagskos inneholdt lesing av fagbøker… Men i 2020, så skal jeg prøve å komme i gang med å lese sånne bøker også. Er allerede i gang med den første.

Matlaging

Bake brød.
Da jeg bodde med Tone i Bergen så bakte jeg noen ganger rundstykker og brød, men har ikke gjort det siden og det er jo litt dumt. Så i år, skal jeg i det minste bake ett brød.

Følge en av oppskriftene til Julia Child.
Har to av kokebøkene hennes og har sett filmen «Julie & Julia» noen ganger, så nå er det på tide at jeg faktisk prøver en av oppskriftene.

Øve mer på å bruke spisepinner.

Lage ostekake.
Jeg har lyst, ok? Har jo laget dette noen ganger, og synes det er veldig godt. Tenker kanskje jeg kan prøve en litt annerledes oppskrift på det eller noe. Eksperimentere litt på kjøkkenet er jo typisk meg.

Lage marshmallows.
Har sett så mange oppskrifter og bilder av dette, at nå må jeg bare prøve.

Lage mozarella-ost.
Dette skulle jeg egentlig gjøre i fjor. Kjøpte alle spesialingrediensene og alt, men nei. Så setter det opp på nytt i år også, for har jo ingenting annet å bruke spesialingrediensene til…

Novelty cake.
Vet ikke helt hva det norske ordet for dette er… I min familie kalles det «kake à la Ingrid». Uansett, jeg skal lage en morsom og intrikat kake i år også.

Nye ting å lære

Begynne å lære et nytt språk.
Tenker at dette enten resulterer i å bli bedre i ASL (amerikansk tegnspråk) eller begynne å lære et nytt tegnspråk. Men kan hende jeg lærer et skriftspråk i stedet. Vi får se.

Løse en Rubik’s kube.
Vil lære hvordan man kan løse en Rubik’s kube. Lærte litt for lenge siden, så kan få til en side, men ikke en hel kube. Kanskje jeg får det til i år?

Lære 26 nye ord.

Lære Chroma Key.
Dette har jeg allerede begynt med. Dette er når man har filmet med green screen, og i etterbehandlingen tar vekk bakgrunnen og erstatter den med noe helt annet.

Ta et gratiskurs (på nett?) og lære noe nytt.

Lære tre knuter.
Jeg har kunnet noen knuter, men nå kan jeg bare navn på noen og ikke hvordan man faktisk gjør det. Båtmannsknop, jo du tar tauet og så gjør du noe… eh.

Lære tre nye måter å brette servietter på.

Rydding og organisering

Rydde innboksen og alle undermappene.
Ligger så mye gammel e-post i alle mappene der og det er på tide å rydde opp. Trenger ikke å spare på de i ti år til.

Rydde og organisere klesskapet.
Da jeg flyttet hit ble egentlig alt som lignet på klær stappet inn i skapet et eller annet sted hvor det var ledig plass. Har blitt litt system, men langt i fra det jeg hadde tenkt, så håper å få orden på det nå.

Slette bokmerker/favoritter jeg ikke trenger lenger.

Social Media Detox.
Det vil si gå gjennom alle ting jeg har på sosiale medier og rydde opp litt. Både i innhold og hvem jeg følger, osv.

Rydde og få system i boden.

Tømme og rydde ut av alle flytteesker.
Hei, jeg har bodd her i et halvt år og har fortsatt flytteesker stående i leiligheten. Takk for meg.

Få orden på kontoret.
Har ikke noe som ligner på et system i skap og hyller på kontoret, så det vil jeg gjerne få på plass. Nesten fått orden på Harry Potter-hyllene mine da. Exciting!

Slette gamle og dårlige bloggposter.
Dette gjorde jeg faktisk tidligere denne uken. Har ikke slett alt gammelt, men var noen innlegg som jeg bare …what..is..this..? Med andre ord, så er det nå 49 færre innlegg i arkivet her.

Kreativitet

Tegne eller male 20 bilder.
Da tenker jeg litt større bilder og tegninger, og ikke små doodles som jeg gjør hele tiden.

Sy et klesplagg.
Har kjøpt stoff og mønster! Men det er jo den letteste delen av det prosjektet, så gjenstår litt arbeid der.

Strikke en genser.
Dette føler jeg kanskje er det mest ambisiøse målet jeg har her… Kan jo knapt nok strikk en gryteklut.

Lage noe med resin.

Prøve meg på noe nail art.
Hvis du ikke har fått det med deg, fjorårets lille mirakel var at jeg faktisk sluttet å bite negler?! Med andre ord, jeg har lange negler. Har skaffet meg litt neglelakk og er fancy, men har lyst å prøve å være litt kreativ med det også.

Trening?

30 day challenge.
Finnes tusenvis av opplegg hvor du skal gjøre noe i 30 dager, og jeg tenkte å prøve meg på et. Har en app på det, med tøying og på lang sikt der er målet spagat. Prøvde en uke i høst, men så ja…kanskje i år? Eller så ender jeg opp med en helt annen utfordring.

25 push-ups.
Hvilket vil være rekord, men var ikke så langt unna en gang i tiden, så vil prøve.

Lære å slå hjul.

Spise mer frukt.
Prøver nå på minst to dager i uka med frukt. Hvilket er mindre enn anbefalt, men mer enn jeg pleier. Er ikke krise hvis jeg ikke får spist frukt en uke, målet er mest bare å være flinkere på det. Legge noe frukt i handlekurven når jeg er på butikken.

Lære en dansekoreografi.

Chill

Invitere til middagsselskap.

Gå på museum.

Utforske mer av Oslo.
Her tenker jeg å dra til deler av Oslo jeg ikke har vært i, gå gater jeg ikke pleier og rett og slett gjøre meg litt kjent i byen.

Besøke et nytt land (eller to).

Prøve et brettspill eller kortspill jeg ikke har spilt før.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.