24 timer

Jeg fikk med meg Ingvild til fredsenteret på fredag. Der var det nemlig et opplegg, «24 timer i Afghanistan», som jeg hadde veldig lyst til å få med meg. Vi kom til Oslo litt før det begynte så først gikk vi på Operaen. Opp på taket og litt inn i fojaeen.

Også gikk vi oppover Karl Johan. Gikk litt i butikker på veien for tidsfordriv. Også ble klokken 6 og vi satte kursen mot fredssenteret. Startet veldig bra med å putte på feil mynt i garderobeskapet og som om det ikke var nok klarte jeg å forklare noen engelskmenn at de skulle putte på 10-kroning. Men heldigvis så reddet de seg selv ut av det ved å se på mine mislykka forsøk på å låse skapet. Men det gikk. 20-kroninger folkens, hva skulle vi gjort uten. Afghanistanutstillingen var satt sammen av to utstillinger. En om soldater  og en om kvinner i Afghanistan. I tillegg var det såkalte Kabulkort som er videoer tatt opp av tre kvinner i Kabul. De har filmet sin hverdag og intervjuet folk der.
Ingvild og jeg var skjønt enige om at dette var det beste bildet. Etter hvert så begynte åpningen. Det var ganske folksomt så dessverre for oss ble det vanskelig å lese på munnen, men vi gjorde så best vi kunne. Jeg tenkte på i etterkant at jeg burde spurt om det var teleslynge, men det kom jeg ikke på der og da. Vanskelig munnavlesningssituasjon påførte litt rare stillinger og vonde nakker etter hvert så vi ga opp til slutt og gikk for å se resten av utstillingen. I annen etasje var Sheroesutstillingen som omhandler de tre kvinnene som vant fredsprisen i 2011.

Også var det de faste tingene som fredens hage, den magiske boken og nettavisen.
Så gikk vi ned igjen i 1. etasje. Stilte oss i kø for å få hennatatovering. Jeg hadde aldri prøvd det før og synes det var ganske så spennende.
Ingvild er litt skeptisk, men det går fort over.
Mens jeg er ganske så fornøyd. Nå begynte vi begge å bli ganske så sultne så vi gikk på Alfred. Restauranten på huset. Bestilte oss middag. Og for en middag! Det var SÅ godt.

Mette og fornøyde gikk vi enda en runde i utstillingen. Hørte litt på Jan Fredrik Karlsen. En tur i butikken der også sa vi oss ferdige for denne gang.  Ble 3,5 time og ikke akkurat 24 timer men gøy var det! På vei hjem kjøpte vi oss en pakke med Toro Brownies som vi lagde ferdig når vi kom til Ingvild. Spiste den mens vi så på Cinderella Man på TV. Var veldig trøtte og slitne mot slutten av filmen. Klokken nærmet seg jo tross alt 3 på natten. Men filmen var så spennende at vi bare måtte se den ferdig. Da den nervepirrende slutten var over var det godt å finne senga.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.