Senbazuru – legend of the crane

I Japan har de en legende som sier at den som bretter 1,000 origamisvaner får et ønske oppfylt. Grunnen til at det skal være 1,000 er at svanen visstnok er et mystisk og hellig dyr, i likhet med drager,  som lever i 1,000 år. I dag er det mer et symbol på håp, og etter store kriser som f.eks. 11. september blir de brettet for å vise støtte.

Jeg har lenge tenkt at jeg skal lære meg å brette disse svanene, riktignok ikke tusen av de, men i hvert fall tilegne meg kunnskapen og evnen til å gjøre det. Så denne uken har jeg prøvd meg litt på det, og selv om de ikke blir perfekte så synes jeg at jeg får det til. Leste et sted at svaner er noe av det vanskeligste for nybegynnere for feilene synes så lett, så føler at jeg er tilgitt for litt skjeve vinger og sånn.

IMG_7264 IMG_7268 IMG_7305 IMG_7323

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.