Something about me

Tenkte dere trengte litt avveksling fra alle bildene jeg har lagt ut i det siste, så her kommer noen spørsmål jeg lånte fra Mariell. Spørsmålene var på nynorsk, og jeg tenkte at den bloggen her trenger litt  nynorsk så jeg har ikke gjort de om til bokmål, men jeg svarer på bokmål for nå har norsklæreren i meg tatt ferie.

kva dato som skal komma ser du fram imot?
Alle datoer fremover. Nå er det ferie, og eg skal bare gjøre alle de tingene jeg tenker jeg har lyst til å gjøre ellers i semesteret, som å lage slow food, lese Harry Potter, gå lange turer uten å ha noe jeg må rekker eller ha gjort, rydde rommet – som jeg alltid gjør når jeg er hjemmehjemme. Spesielt gleder jeg meg til i morgen for da kommer pappa hjem, og på søndag kommer broren min hjem og neste onsdag er det julaften!

spelar religion ein viktig rolle i livet ditt? kvifor eller kvifor ikkje?
Ja og nei. Jeg er ikke personlig troende, men synes religion er viktig. Folk skal ha lov til å tro på det de vil, eller ikke tro. Om personene rundt meg tror på Allah, Gud, Jesus, nirvana, Valhall så vær så god. Så lenge vi har respekt for menneskene rundt oss, og innser at folk har forskjellige behov når det kommer til tro så kommer man langt. 

er det noko du er snobbete om?
Hmm.. kanskje lettere om man spør noen andre, man blir jo litt blind for sånt selv. Men kanskje mat? Jeg er opptatt av gode råvarer, og liker å prøve nye oppskrifter og ting, og legger gjerne inn litt ekstra penger i matbudsjettet mitt hvis jeg trenger det.

sjokoladekake 013

kva fyller bokhylla hos deg?
Mye. Matblader/kokebøker, filmer, skjønnlitteratur og pensum. Fullt er det i hvert fall, bare spør de kassene med bøker jeg har i skapet som ikke har fått plass i hylla.

hatar du noko mat som folk flest likar?
Vil ikke si at jeg hater så mye mat generelt, men en del sjømat og en del grønnsaker står ikke høyt i kurs hos meg.

om denne veka hadde eit tema, kva tema skulle det vera?
Ferie

kva må du gjera denne veka som du helst skulle sluppe?
Kan ikke komme på noen ting. Det som var ‘fælt’ med denne uken har allerede vært (les: eksamen).

kva seier kleda du har på deg akkurat no om deg sjølv?
At jeg er fan av Harry Potter. Og at det er vinter/kaldt. Har nemlig på meg Ravnklo-ullgenseren min.

kva stoppar deg frå ei god natts søvn?
meg selv? I hverdagen så er det skolen, men i ferien så er det bare jeg som tenker at jeg vil stå opp tidlig og få gjort noe fornuftig, men som regel så sover jeg lenge.

kva er eit smykke du eig som du bryr deg ekstra om? kor kom det ifrå?
Jeg har to favorittsmykker. Det ene er en prestekrage(?) med «diamanter», som jeg fikk fra den ene familien i slekta. Det andre er et Harry Potter-smykke jeg fikk av mamma forrige jul.

kva er din favorittfrukost?
Dette semesteret har det vært yoghurt med granola. Men hvis jeg skal gå inn for å lage en fin frokost så vil det nok være nystekt brød/rundstykker, egg og noe godt kjøttpålegg. Ellers er jeg veldig glad i frokost i England, med ristet brød, tomatbønner og egg.

skriv om ein suvenir du har kjøpt eller fått.
Bare én?! Jeg har en hel kasse med suvenirer. Jeg er ekspert på å gi ting affeksjonsverdi. Men kan jo nevne Harry Potter-effektene jeg har kjøpt på ulike Englandsturer (noen som har tellingen på antall ganger jeg har sagt Harry Potter så langt?). Eller teppet mitt fra India – det fortjener en utbrodering. Den ene uken vår i India bodde vi i et misjonshus langt ute på den indiske landsbygda. Og det første natten fikk vi nesten ikke sove for det var så kaldt om natten. Murhus og ingen innlagt varme. Om dagen var det mange plussgrader og vi gikk i t-skjorte og shorts – eller egentlig så gikk vi i indiske drakter, men poenget er at det var varmt – men om natten så var det på med fleece, sokker og alt vi hadde. Så dagen etter når vi var inne i «byen» så gikk jeg på butikken og kjøpte et teppe. Og for et teppe! Det var så mykt, varmt og helt himmelsk. Så når uken vår var over så hadde jeg egentlig tenkt til å bare legge det igjen, det var jo gedigent og ville jo umulig få plass i bagasjen. Det hadde jo bare kostet meg 12 norske kroner, så var ikke akkurat noe tap. Men jeg tenkte at jeg kunne jo se om det fikk plass, for hadde gitt vekk noen av klærne mine til folk underveis på turen. Vet ikke hvordan det gikk, men det fikk plass i sekken bare jeg tok å brukte den ene vesken jeg hadde kjøpt og fylte den med ting ved siden av. Tilbake i Kolkata bestemte jeg meg for å kjøpe en sånn liten trillekoffert som man kan ha som håndbagasje, som jeg kunne ha teppet mitt i, samt tingene som var i veskene. Så resten av turen hadde jeg en ekstra trillekoffert til teppet mitt, og jeg må si – det var verdt det!

kva har du oppnådd i år som du er stolt av?
Vet ikke helt om man kan si at det er ‘oppnådd’, men synes jeg har utviklet meg som fotograf og tatt en del gode bilder (lov å skryte litt når det er jul vel?). Har vært på treningssenter, opptil flere ganger. Har jo gjort mye i år, men det er de to tingene jeg tenker på først når det gjelder ting jeg er stolt av.

kva var den siste tingen du søkte på på internett?

«biscotti oppskrift»

når var sist gong du var våken heile natta?
Forrige uke. Jeg hadde dårlig døgnrytme, siden jeg hadde sitti oppe lenge flere netter på grunn av eksamen. Og da klokka hadde blitt en del, så tenkte jeg at kanskje jeg kunne snu rytmen ved å være oppe hele natten, så da satt jeg hele natten og redigerte bilder og hørte på musikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.