Hvordan jeg komponerer bilder: natur (#2)

Som et oppfølging fra innlegget i går vil jeg bare poengtere at når jeg sa at det første du må tenke på er avstand, så mente jeg ikke at jo nærmere du går jo bedre er det. I eksemplene i går så gikk jeg nærme fordi med det motivet så var det som ville gi best resultat (i min personlige mening).

Men når jeg sier at du må tenke på avstanden vil det si at du må tenke over og vurdere hvilken avstand som vil være gunstig for det du vil ta bilde av. Selvfølgelig snakker vi ikke kjempestore avstander, for da er du over i landskapsfotografering, og ikke det jeg kaller naturbilder.

Landskapsbilder vs. naturbilder:

blomster 050 blomster 001

Noen motiver egner seg nesten bare for litt avstand (f.eks. 1 meter avstand), noen motiver egner seg nesten bare hvis du er ganske nærme, mens noen egner seg for begge deler. Det er bare å prøve seg litt fram, og se hva du synes blir fint.

blomster 017blomster 022blomster 018

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.