Little Moons

Har ved et par anledninger spist mochi med iskrem, og det har satt seg i minnene mine. Smaken i seg selv er jo egentlig bare iskrem, men første gangen jeg spiste dette var i 2006 (ish) og jeg husker så godt den forundringen jeg hadde av å spise is på denne måten. Jeg visste ikke da hva det var jeg spiste, og det var først flere år senere jeg fant ut hva det het. Tidligere i år hadde jeg anledningen til å kjøpe det i London, og selv om det var litt annerledes denne gangen så er det noe eget med å spise mochi. Det ligner ikke på noe annet jeg har spist, og jeg fikk lyst til å prøve å lage det selv. Så, nå i helgen så prøvde jeg meg. Tok utgangspunkt i denne oppskriften, og dro på en innvandrerbutikk her i byen for å finne riktig type mel. De hadde ikke sweet glutinous rice flour, bare ‘vanlig’ glutinous rice flour, men synes det fungerte godt og smaken er fin. Siden søndag har jeg da kost meg med et par little moons om dagen, og kan krysse det av min bucket list.

Lagde flest med vaniljeis, noen med jordbæris og et par med sjokoladeis. Min favoritt er nok den med jordbæris, for da får man litt mer smak i det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.