Marokko – del 2

Mandag utforsket vi Fès. Men først hadde vi selvsagt frokost i riaden. Hver morgen fikk vi frokost med fersk appelsinjuice, marokkansk brød, en eller annen form for pannekake og en til type bakst, egg i en eller annen form, frukt, oliven og litt tilbehør.

Men etter frokost bar det ut. Gamlebyen i Fès er blant annet kjent for håndverkere og håndarbeid. Vi så veveri, metallarbeidere, folk som jobbet med lær og noe steinhugging i løpet av tiden vår der. Den store aktiviteten vi ønsket å se var de som jobbet med lær. De har store kummer hvor de farger lær med ulike naturlige fargestoffer, som man kanskje ikke alltid ønsker vite hva er, men var jo interessant.

Vi fikk også sett glimt av den store moskeen i gamlebyen, et av de store markedsområdene og et museum om trearbeid. Etter alt dette dro vi inn til den nye delen av byen for å se om jeg kunne finne Harry Potter på arabisk i en bokhandel. Ingen bokhandler hadde det dessverre. Skjønnlitteratur på arabisk var generelt litt mangelvare der. Men vi fikk jo sett litt av den nye delen også.

Etter det dro vi opp i høyden for der er det noen fine utsiktpunkter over byen og landskapet rundt.

Tirsdag av hjemreisedag, men vi hadde en formiddag hvor vi rakk å utforske en del av byen som vi ikke hadde fått sett dagen før. Vi dro blant annet til en stor park, det jødiske kvarteret og til det kongelige palasset.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.