Offline

I går koblet jeg helt av. En hel dag uten mobil, TV og data. Jeg merker at jeg har fått alt for lav terskel til å plukke opp mobilen. Kjeder jeg meg i to sekunder så er det frem med en eller annen skjerm. Dagen i går var så deilig. Følte jeg fikk gjort så mye, mens jeg vanligvis sikkert ville brukt noen timer på å glo inn i mobilskjermen. Den gangen jeg savnet skjermen var når jeg spiste middag. Er jo litt lørdag når man sitter foran en film med noe god mat.

Jeg hadde tre unntak for å plukke opp mobilen. Den ene var for å sende bursdagshilsen, den andre for å bruke app til yoga og det tredje var for å ta bilde.

Men hva gjorde jeg uten skjermer og internett? Vel, for det første så stod jeg opp uten å ha brukt en time eller to på å virre rundt på telefonen. Du verden hvor mange timer i døgnet du har til rådighet hvis man faktisk står opp med en gang! Etter frokost var det noen timer med rydding og vasking. Gjorde godt i sjela.

Fikk ryddet vekk ting som stod på soverommet etter å ha blitt stuet vekk dit under oppussingen i høst. Var en tur ned på returpunktet med en haug gamle batterier og ledninger. Ryddet og vasket i stua, for jeg måtte gjøre klart til… TEPPEFORT!

Ja, du leste riktig. Jeg bygde en stor konstruksjon i stua, med madrass på gulvet og tepper til vegger og tak. Måtte lage meg takbjelker, som jeg surret lyslenke rundt. Så da det ble kvelden så var det bare å slenge inn dyne og puter, samt noe lesestoff.

Men koste meg litt før det ble kveld også. Leste et par bøker, puslet puslespill, tok på ny neglelakk, prøvde en ny oppskrift til middag, lagde sjokolademousse (fra pose). Alt i alt en veldig god dag!

Tror faktisk jeg kommer til å fortsette med litt mer skjermfri. Kanskje ikke hele dager alltid, men at jeg f.eks. hver lørdag legger vekk alt frem til kl. 18.00. Da kan jeg fortsatt ha lørdagsfilm, men har mange timer til å løfte øynene litt opp fra skjermen. Men også generelt bli flinkere på å ikke plukke opp telefonen eller dataen som det første jeg gjør.

Men nå, skal jeg legge vekk dataen igjen og gjøre litt ut av dagen min før det blir quizkveld med familien.

Håper dere også har en fin helg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.