åtte uker til tretti

Nå er det bare åtte uker igjen av tjueåra for min del. Litt rart å tenke på… Føles veldig voksent å være i trettiåra, men jeg er jo ikke voksen som det…eller? Tok en liten kikk på sånne lister over ting man gjøre før man blir 30.

«30 things you should do before 30»

Alle listene sier jo ikke det samme, men er noen ting som går igjen. Du har morsomme ting og opplevelser som duha gjort minst en gang før du dør blir 30. Det er ting som handler om din personlige vekst og utvikling. Det tredje er ting som handler om å få livet på stell, ofte økonomisk. Noe jeg kunne «krysse av», noe jeg ikke har gjort og noe jeg ikke følte har vært relevant for meg. Har plukket ut ti tilfeldige punkter som jeg tenkte å gå gjennom med dere.

 • Løpe et halvmaraton
  Eh..nei. Kommer nok ikke til å skje i trettiårene heller. Men liker å gå turer da. Teller det?

 • Lære å kjøre bil
  Ja, lappen har jeg hatt en stund. Har dessverre utviklet litt angst for bilkjøring. Både som sjåfør og passasjer. Men prøver å ikke la det stoppe meg for mye.

 • Alt mulig med alkohol
  Mange punkter om dette i ulike former. Lære seg å blande gode cocktails, gå på vinsmaking, bli mer raffinert i valg av drikke når man var ute på byen og så videre. Mitt valg av drikke når det kommer til «uteliv» er jo eplejuice, så følte ikke helt den store relevansen på dette. Har vært på en vinsmaking på vingård i Ungarn for ti år siden – det var nok for min del.

 • Ta en tatovering
  Check! Fire år og to dager siden tok jeg to tatoveringer.

 • Hoppe i fallskjerm og/eller strikkhopping
  Strikkhopp står på min liste av «aldri. never. nope», men har hoppet i fallskjerm og det var veldig gøy.

 • Ha en skikkelig bursdagsfest
  Blir nok ikke den store 30-årsfesten, men hadde en magisk 25-årsfeiring!

 • Bryt en uvane
  Har jo flere uvaner, og ikke alle har jeg klart å bryte. Men er en jeg er ganske fornøyd med å klare å slutte med, og det er å bite negler. Jeg har nå lange og sunne negler. Love it.

 • Lære noe nytt
  Er mye om å lære et nytt språk, «take a class», prøve ut nye hobbyer og så videre. Jeg er fan av dette. Har dessverre ikke vært så flink til å gjøre nettopp dette i det siste, men tenker mer og mer på det. Målet mitt er å være flinkere på dette i trettiårene!

 • Investere
  Da snakkes det om å investere i kvalitet over kvantitet i innkjøp, investering av penger i aksjer, investere i kunst, og alt det der. Har bare gjort litt på dette feltet, men skal prøve å være litt flinkere på det. Må begynne å forstå at jeg ikke er student som lever på studielånet mitt lenger.

 • Dra på en operaforestilling
  Åh. Jeg fikk gavekort til operaen til jul i 2019 og hadde begynt å kikke på ulike forestillinger, men så kom nedstengingen i mars… Gavekorter ligger og støver ned, men håper jeg snart kan blåse av støvet.

Det var noen få av mange ulike punkter jeg fant. Litt interessant å se hva folk tenker er viktig, men tenker jeg uansett er fornøyd. Skulle gjerne ha krysset av mer på listen, men pandemien ødela litt for den siste «innspurten». På den positive siden så har jeg jo da mye å se frem til i 30-årene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.