Rusletur på Havnepromenaden

I helgen kom sommeren til Oslo, og jeg dro til sentrum for første gang i år. Til tider litt mer folk enn jeg var helt komfortabel med på kort avstand, men på den annen side også utrolig deilig å faktisk være i byen.

Jeg skulle egentlig først gå til Sørenga, og så følge promenaden derfra. Men ble distrahert av Oslobukta på veien. Skjønner godt at Sørenga og Oslobukta er de nye stedene å være – spennende spisesteder, kule bygg (Munch er ikke inkludert i den benevnelsen) og ulike aktiviteter å gjøre.

Etter en tur på Talormade hvor jeg unnet meg TO donuts, kom jeg meg ut til «fyrtårnet» på Sørenga og var klar for min rusletur. Jeg startet da på fyrtårn 12, og så gikk jeg videre til 11 (Sukkerbiten), og videre «nedover». Via nr. 10 (Bjørvika) og 9 (Langkaia) kom jeg til Akershus festning, og valgte da å gå gjennom festningsområdet i stedet for på utsiden rundt. Gikk derfor glipp av fyrtårn nr. 8 på Vippetangen.

Kom ned igjen på andre siden, på Akershusstranda (nr. 7) hvor jeg fikk se skoleskipet Christian Radich før jeg ruslet videre.

Avsluttet promenadeturen ved fyrtårn nr. 6 ved Vestbanen, da Aker brygge var litt vel folksom etter min smak. Ruslet heller opp til Nationaltheatret og tok banen hjem igjen. Alt i alt ble det noen kilometer, men veldig grei tur å gå. Mye å se, deilig vær, muligheter for mat underveis. Anbefales!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.