Fra hvitt til grønt – det store kjøkkenprosjektet

Da jeg flyttet hit hadde jeg et stort og helt greit kjøkken. Var trebenk som jeg ikke liker og noen rare løsninger på kjøkkeninnredning, men som sagt, helt greit. Etter å ha ordnet og styret i stua og på soverommet sommeren 2020, så tenkte jeg at kjøkkenet var neste prosjekt, men først om et par år. Kanskje så tidlig som 2021, men mest sannsynlig i 2022. Det var jo ikke noe hastverk. Hadde jo et greit kjøkken.

Så takket kjøleskapet for seg, og jeg tenkte at siden jeg ville ha integrert kjøleskap i mitt fremtidige kjøkken så burde jeg kanskje ta den oppussingen nå, i stedet for å kjøpe et midlertidig kjøleskap. Om den logikken holder vet jeg ikke, men var i hvert fall det jeg bestemte meg for å gjøre.

Først hadde jeg en mann her til å måle rommet, og visste du at hele kjøkkenet mitt er skjevt? Veggene er ikke helt vinkelrette og gulvet skrår bittelitt. Greit å vite! Men uansett, med alle målene jeg trengte så var det bare å sette i gang med design. Det er litt av en jobb, for man må jo bestemme seg for noe og så skal man jo faktisk ha det kjøkkenet for evig og alltid forhåpentligvis. Da jeg endelig var fornøyd var det bare å bestille og håpe på det beste.

Mens man ventet på det nye kjøkkenet tenkte jeg å spare penger ved å rive ned og gjøre klart kjøkkenet selv. Heldigvis ikke alene, da hadde vi aldri blitt ferdig. Fikk god hjelp av familien!

Første oppgave var å demontere alle skap og skuffer. Heldigvis med litt hjelp av pappa siden det var ødelagte lamper inni flere av skapene og ledninger overalt. For å ta vekk underskapene måtte jo også vasken og hvitevarer kobles ut så man kunne ta av benken. Det er ting jeg ikke hadde fått til like godt alene.

Etter at kjøkkeninnredningen var tatt ned og fra hverandre, og deretter kjørt til gjenvinningsstasjonen, var det på tide å gå løs på veggene. Først fjerne flisene som satt der fra før, da jeg absolutt ikke var interessert i å beholde de. Men de satt bedre fast enn vanlig, så de kunne ikke fjernes uten at det gikk utover veggen. Pappa kunne heldigvis lappe sammen veggen igjen med gipsplater og sparkel.

Deler av veggen var da dekket med glassfiberstrie og deler av veggen var slett. For å unngå rare overganger så ble de to veggene sparklet. Mamma og pappa tok første strøk mens jeg malte taket. Jeg pusset veggene og tok strøk nr. 2. Etter at det også var pusset ned fikk jeg hjelp av min søster til å male.

Et par dager før montering kom elektriker og gjorde klart ledninger og kontakter. Så var det klart for montering, men ikke alle delene var kommet. Men montøren gjorde det som kunne monteres og kjøkkenet kunne brukes. Jeg hadde kjøleskap, vask og komfyr igjen og livet ble mye enklere.

Tiden gikk og gikk og gikk. Jeg bestilte kjøkkenet i slutten av oktober. Vi rev ned og ordnet i stand rommet i november. Første montering i desember. Levering av flere deler i januar, mars, april og juni. Siste montering denne uken. Det ville vanligvis ikke tatt så lang tid, men produsentene var som alle andre under koronarestriksjoner og produksjonen var begrenset. Men nå har jeg et kjøkken akkurat som jeg hadde tenkt. Er et par småting igjen som skal ordnes, som plate over komfyren og vasken, en kul lampe i taket og litt ettersparkling. Men føles ferdig nå!

Dra på slideren for å se før og etter

Er så fornøyd med dette kjøkkenet! Føles mer hjemme og jeg får lyst til å lage mat. Jeg bruker mer tid bare på å sitte på kjøkkenet enn jeg gjorde før. Love it!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.