DDR og kommunister

På onsdag ble vi hentet av en buss som skulle kjøre oss litt rundt og til forskjellige steder. Det er også derfor en del av bildene har refleksjoner i seg, de er nemlig tatt fra innsiden av en buss. Først kjørte vi gjennom Charlottenburg hvor vi fikk se et gigantisk slott som visstnok hadde vært sommerresidenten til kona til en av keiserne. Olympia Stadion. Buddy  Bear! Som sagt, intet Berlininnlegg uten en bjørn. Berlins svar på Eiffeltårnet. Etter hvert kjørte vi til Brandenburg hvor minnesmerket til Nordahl Grieg er satt opp. Asbjørn, «guiden» vår, fortalte om hvordan han har jobbet for å finne igjen Nordahl Grieg etter at britene rotet med systemet og mange av de døde ble til John Does. Asbjørn er forøvrig journalist i Dagbladet og hintet om at det vil komme en sak om dette en gang i fremtiden. Berlinmuren. Den ble renovert i fjor fordi mange har tagget på de og de ville heller ha ordentlig kunst enn grafitti. Sigersøyle! Denne er midt i Tiergarten og et av Berlins mange kjennemerker. Til lunsj dro vi på en DDR-cafe og møtte en kommunist som fortalte om da han rømte fra vest til øst (altså motsatt av alle andre) og hvordan det var å leve i DDR og på rømmen fra FBI og det amerikanske forsvaret (som han opprinnelig var en del av). Så var det å hente bagasjen og dra til flyplassen. Pga feilinformasjon møtte vi opp i veldig god tid for å si det sånn, så vi var ganske lei av å vente etter hvert, men da var det desto bedre å endelig kunne sette bena på  norsk jord. Norwegian soil in my heart. Samtidig så hadde det ikke gjort noe med en dag eller to til i Berlin for det er så mye å oppleve der. Anbefales virkelig!

Én kommentar til “DDR og kommunister

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.