#sjokoladekake

De som kjenner meg vet at innimellom, eller ganske så ofte, får jeg en idé om noe jeg kan bake eller lage på kjøkkenet. I går var en sånn dag. Jeg hadde sett et bilde i #bakemag av en kake som en av leserne hadde laget og lagt på instagram og da jeg så denne kaken så tenkte jeg at det var så kult at det måtte jeg gjøre en gang.

Egentlig hadde jeg tenkt til å gjøre det når jeg reiste hjemhjem til jul for de har ikke noe i mot min eksperimentering på kjøkkenet, men jeg ble for ivrig og måtte prøve den nå. Fast bestemt på det så dro jeg med meg Tone på kryss og tvers av byen for å finne en matbutikk som hadde det jeg trengte. Var litt vanskeligere enn jeg trodde, men et par bussturer og bybaneturer senere var jeg hjemme med alt jeg trengte.

Kort sagt var det gøy å prøve noe litt annerledes enn jeg pleier når det gjelder dekorasjon, og kaken ble god. Det er mye sjokolade for hvert kakestykke, så ble ikke mange stykkene på hver, men gjør ikke meg noe at jeg kan spise kake hver dag resten av uken så. Eneste som kan være litt problematisk er hvordan du deler den opp, men vi fant et system som fungerte og da var det ikke noe problem for oss. 
sjokoladekake 013
sjokoladekake 023

3 kommentarer til “#sjokoladekake

  1. Ingrid Strand Innleggsforfatter

   Klart jeg har!

   Det er egentlig bare en vanlig sjokoladekake og glasur, og pyntet på maiskuler. Du kan sikkert bruke den kaken du vil, men den jeg har brukt er i hvert fall:
   Kake –
   4,5 dl mel
   3 dl sukker
   3ss kakao
   3ts bakepulver
   2 ts vaniljesukker

   Dette er alt det tørre, og det blandes i en bolle. Så tilsetter du
   1 dl melk
   100 gr smeltet smør
   1 dl vann.

   Røres sammen. Ha i springform og stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 40 minutter.

   Glasur –
   7,5 dl melis
   3 ss kakao
   3 ts vaniljesukker
   150 gr smeltet smør
   Kaffe til passe konsistens.

   Det er nok til å både fyll inni og utenpå kaken. Altså dele kaken i to lag og ha fyll i midten, og utenpå. Du må ikke dele kaken, men da har du sikkert litt glasur til overs, men den er veldig god sammen med f.eks. mariekjeks.
   Kan være lurt å ta på litt og litt glasur, og ta på maiskuler fortløpende, så den ikke stivner før du får på kulene. Jeg tok rundt kanten først, også jobbet jeg meg innover. Når du har tatt ca. tre rader/ringer oppå kaken, kan det være greit å ikke lage ringer, men bare fylle der du får plass. Kan bli kronglete å ha system nemlig.

   Så er det bare å prøve å finne en måte å dele kaken på 😉

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.