Lysfesten i Bergen

For en liten stund siden var det lysfest i Bergen. Jeg synes lysfesten er noe av det fineste i førjulstiden her i Bergen. Det er kanskje litt folksomt så du må albue deg frem, og det er umulig å ta få ledig plass på en buss i sånn to timer etter lysfesten. Men så flott at folk samler seg for en kveld, alle faklene, julesanger over høyttalerne, og min favorittdel – det store fyrverkeriet som avslutter kvelden. Tok med meg Tone, og tror ikke hun egentlig hadde innsett hvor mange mennesker som bor i Bergen, eller hvor mye fyrverkeri man kan fyre løs på noen minutter.

november 2014 084 november 2014 089 november 2014 095 november 2014 106

Etter at kruttet var fyrt av og røyken fant andre steder å være så skulle jo alle bergenserne i byen hjem samtidig. Tone og jeg fant ut at vi ikke trengte å dra hjem så fort, så først stod vi ved vannet og så på lysene som speilte seg i vannet og snakket om livet og sånt. Så tok vi en rusletur gjennom skostredet og noen andre veier vi ikke hadde gått før, men kom oss på en eller annen måte rundt til dit vi skulle. En tur på butikken for å kjøpe middag, og ikke overraskende var halve byen på butikken også. Okei da, kanskje ikke halve byen, men stod en stund i kø med de tre tingene jeg skulle ha.

På bussholdeplassen så vi en stund på alle de fulle bussene som ikke hadde plass til oss eller noen andre for den saks skyld. Så sa jeg: vi går hjem, det er ikke så langt. Så da gikk vi hjem, som de rebellene vi er. Da vi kom hjem lagde jeg en mental huskelapp til meg selv om å trene litt mer i 2015, for det kan ikke være så slitsomt å gå noen bakker. For å trøste meg selv så liker ikke Tone de bakkene heller, og hun har trent i mange år. Men selv med en liten bakke, så var det en fin kveld, og jeg gleder meg allerede til neste år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.