førti dager – ti bøker

Overrasker vel ingen nå at jeg skal, nok en gang, skrive om bøker? Til mitt forsvar så gjør jeg ikke så mye annet enn jobb, lese bøker og sove. Førti dager inn i året, og jeg har lest ti bøker. Seks i januar og hittil fire i februar.

Startet med «My life on the road» av Gloria Steinem. Hun er en kjent aktivist, og har i denne boken fortalt en del historier og anekdoter fra livet sitt som aktivist, som tilbringes mye på farten hit og dit. Spennende å få innblikk i en annen type hverdag. Bra bok, og jeg vil anbefale den selv om jeg bare gir den 3 av 5 stjerner. Grunnen til at den ikke får bedre er kanskje fordi det tok meg så lang tid å bli ferdig med den. Jeg begynte på den boken i januar 2016. Det er tre år siden?! Husker ikke nå hva som skjedde, men noe fikk meg til å legge den på hylla og så ble den tydeligvis bare liggende der. Følte derfor at jeg leste den litt bare fordi jeg måtte, og ikke fordi jeg gledet meg over å lese den ferdig.

Bok nummer to var «To all the boys I loved before». Denne slukte jeg. Skulle bare lese noen sider før jeg tok kvelden, og plutselig var jeg ferdig med boken. Hadde sett filmen før, men bøker er jo alltid bedre. Gir den 4 av 5 stjerner.

Bok nummer 3 var «I hvert øyeblikk er vi fortsatt i live» av Tom Malmqvist. Denne irriterer meg. Selve historien er så sterk og viktig, men måten den er skrevet ødela boken for meg. Har lyst til å gi den 1 av 5 stjerner, men for selve historien sin skyld så får den 2 stjerner. Den har fått masse gode kritikker, og høye terningkast, så er en del som elsker den. Hadde lyst til å legge den fra meg, men ville også gjøre den ferdig. Det er en liten bok, bare 200+ sider. Men brukte mer tid på den enn på bok 2 og 4 som til sammen er nesten 1000 sider.

Bok nummer 4 var første boken i serien «Gudene fra Olympus», og den heter «Den forsvunne helten». Denne serien bygger videre på serien om Percy Jackson. Som med andre ord i er kategorien bøker jeg sluker lett. Var nesten litt rart etter den forrige boken hvor jeg følte jeg leste og leste, og så hadde jeg bare lest ti sider, mens på denne følte jeg at det hadde gått 5 minutter når jeg passerte 100 sider. Gir den 4 av 5 stjerner. Veldig påvirket av personlige preferanser.

Siden jeg har fått lest mye mer enn jeg trodde, så har jeg laget meg en ekstra leseutfordring. Dere husker kanskje at jeg fortalte om de 26 bøkene jeg skulle lese? Ser for meg at de er lest før kalenderen viser april. Er jo vinterferie snart, og det kommer jo til å resultere i minst fem leste bøker hvis jeg fortsetter som nå. Så derfor en ny liste med tjue bonuspunkter. Noen basert på Ampersandutfordringen, og noen basert på bøker jeg har som jeg ønsker å lese.

Så det nye målet for året er jo da på en total av 46 bøker. Det er ikke sånn at det er krise hvis det ikke skjer, og kan hende at det fremdeles bare blir lest typ 26 bøker. Leselyst kommer litt an på dagsformen eller boken. Noen ganger har man lyst til å lese en sånn bok, og andre dager noe helt annet. Nå er det bøker fra liste nummer to som appellerer mest til meg, og da vil jeg ikke tvinge meg selv gjennom bøker fra den første listen bare fordi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.