Aper, skyer og andre himmellegemer

Aper er kanskje ikke en del av de klassiske himmellegemene. Men hos meg får de lov til å være akkurat det. Litt kunstnerisk frihet må man ta seg når man skal beskrive sommerens oppussingsprosjekt. For noen år siden så fant jeg og kjøpte tre ruller med tapet. Den perfekte tapeten for min soveromsvegg. Kanskje ikke en tapet som mange andre ville valgt, men så ville kanskje ikke alle andre malt soverommet sitt mørkeblått til å begynne med heller.

For rundt to år siden sparklet jeg et strøk på hele veggen. På strøk to tok jeg omtrent en tredjedel før jeg bestemte meg for en liten pause. Blir jo sliten i armen av å sparkle! Men så ble den pausen litt lenger enn jeg hadde tenkt. Det gikk dager, uker, måneder og år. Det tok så lang tid at jeg fikk dugnad i julegave for å få ferdig denne veggen.

Mine søsken kom en kveld og sparklet ferdig veggen, og uken etter kom de en hel dag. De pusset veggen, så den ble glatt og fin. Husker ikke lenger hva jeg gjorde, men jeg gjorde noe annet akkurat da. Antageligvis bare vaset jeg rundt. Det er jo en grunn til at jeg ikke får ting gjort. Etterpå malte vi kantene og der hvor skjøtene ville være. Dette fordi en lys vegg vil synes mer i skjøten når den er så mørk, så vi malte med samme mørkeblå som resten av rommet for at skjøtene skulle synes minst mulig.

Mens det tørket var det et helt prosjekt å finne ut tapetlengder og hvor man skulle kutte og sette opp. Det var regnestykker den ene og den andre veien, så det overlot jeg til matematikerne, mens jeg blandet lim.  

Og så var det tid for den mest skumle delen, nemlig å sette tapeten på veggen. Litt stresset for at det ikke skulle bli fint eller at det ikke skulle gå bra. Det tok lenger tid enn forventet, men ble også bedre enn forventet.

// t.v. Nærmer seg slutten på prosjektet. Hvis man ser på veggen til venstre, så ser man fargen jeg har malt på resten av rommet. Ganske god match om jeg får si det selv.

// Oppe t.h. Det måles og regnes. Holder det med to ruller eller må den tredje rullen åpnes? Svaret var at den tredje rullen måtte åpnes. Så flaks at jeg kjøpte tre og ikke to! Close call…

// Nede t.h. Rommet mitt nå. Denne veggen gir meg ro i sjelen!

Så det var vårt vellykkede forsøk på tapetsering. Har en del igjen på den tredje rullen så finner meg selv i å lure på hva mer jeg kan tapetsere. Soveromsdøra kanskje? Men den skades vel ikke av å ligge et år eller to til før jeg sier at nei, det er bra nå.

Ukens…

… sang: «The Lighthouse’s Tale (Nickel Creek)

… ord: Perpendicular. Nyttig ord, men kommer jeg til å huske det den ene gangen i livet jeg trenger det? Nei. Men har lest det noen ganger, og denne gangen slo jeg det opp.

… rolige: Søndag (i går) var rolig dag. Jeg så på Doctor Who, bakte Brownie Cookies (toropose), strikket litt. Fikk også småryddet litt mellom episodene. Hadde egentlig tenkt å lese litt, men kom ikke lenger enn at jeg tok boken ut av hyllen og la den på stuebordet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.