Desember i London

Som vanlig så forsvant jeg fra bloggen i noen måneder uten noe varsel. Det betyr jo at jeg har gjort litt forskjellig som jeg kan fortelle om. Bedre sent enn aldri?

Før jul dro Tone og jeg til London. Vi to har vært i London sammen en gang før. Det var Tones første gang, så da var det å se alle de typiske turistattraksjonene. Denne gangen hadde vi ingen konkrete ting som skulle krysses av, annet enn å vise Tone litt mer av det som jeg liker med London og besøke alle julemarkeder vi passerte.

Vi reiste etter jobb på fredag, og tilbake hjem mandag ettermiddag. Fredag var det ikke annet enn å finne stedet vi skulle bo og en hyggelig restaurant for middag. Vi bodde mellom Paddington og Hyde Park, så relativt sentralt.

Lørdag hadde vi ikke planlagt noe bestemt, bare følge vår egen tromme. Jeg ønsket å dra på MinaLima siden de hadde flyttet til et nytt sted og jeg ville se hvordan det hadde blitt. Det var fortsatt quirky, men må si at jeg likte den gamle lokasjonen bedre. Etterpå tok vi lunsj på EL&N. Det er typisk litt kø der, men det var verdt det synes vi.

Etter det så ruslet vi ned Carnaby og i området rundt. Var innom to julemarkeder, og fikk se den norske grana på Trafalgar. På julemarkedet på Leicester Square så vi at de hadde forestillinger hver kveld, et slags cabaret-sirkus-akrobatikk-show. Vi tenkte at vi kunne jo se om de hadde billetter igjen til samme kveld, og de hadde akkurat to billetter igjen så da følte vi at vi hadde litt flaks. Det var kjempegøy show, så det var vel verdt pengene og tiden.

Søndag hadde vi litt mer planer. London Film Museum hadde en Harry Potter-utstilling akkurat når vi var der, så jeg hadde skaffet meg billetter til det. I tillegg hadde vi kjøpt oss billetter til musikal på kvelden, Mamma Mia! Vi hadde begge sett filmen, men var veldig gøy å se det som musikal på scene. Og var egentlig bare fint å ha sett filmen også, for det gjorde det litt lettere å få med seg alt som skjedde. Etter musikal dro vi på en ordentlig engelsk pub for en sunday roast med yorkshire-pudding og alt.

Mandag hadde vi noen timer før vi skulle til flyplassen, så vi satte fra oss bagasjen på togstasjonen og dro på museum. I min mening så må man jo på museum hvis man er i London, hvert fall hvis man har tid til det! Vi dro på Victoria & Albert, som er gigantisk så vi rakk jo ikke å se alt, men vi følte at vi fikk sett ganske mye.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.